Az ametiszt csodálatos lila színe gyöngy formájában is szép!

Halványlila gyöngy
Halványlila gyöngy

Az ásványok kedvelt gyöngyfűző darabok. Jól kombinálhatók az üveggyöngyökkel is, a klasszikus fehér, illetve fekete gyönggyel, de egymás között is. Mivel ezek az ásványok természetesek, ezért nem egyszínűek, hanem árnyalatban és mintázatukban különfélék. Ezért ha egyfajta ásványt is használunk, akkor is változatos mintájú ékszert kaphatunk.

Kedveltek az ametiszt színű gyöngyök, amelyek jellegzetes lila színe az egész halvány, átlátszótól a sötét liláig terjed. A kreációknak tényleg csak a fantázia szab határt. No meg az, hogy mit is szeretnénk alkotni.

Az ametiszt színű gyöngyök nem minden esetben jelentik azt, hogy igazi ametisztet használunk, hiszen ez a kifejezés az effajta lila színre is utalhat. Az ismert Swarovski cég is készít jellegzetes, ametiszt színű gyöngyöket. Ezek természetesen üvegkristályból vannak.

Minőségük kiváló, egymással és más fajtákkal is kombinálhatóak. A gyöngyöknél, mint mindennél, fontos, hogy minél jobb minőségűek legyenek, hiszen ekkor sokáig megtartják eredeti fényüket és szépségüket.