Egy budapesti plasztikai sebész útmutatója műtét előtt

 

plasztikai sebész
Dr. Falus György plasztikai sebész

Gyakran előfordul, hogy valaki nincs megelégedve a külsejével, túl kicsinek, megereszkedetteknek látja a kebleit a tükörben és plasztikai műtéten gondolkodik. Keresi a legjobb orvost, próbál információkat szerezni az egész eljárásról, mindent tudni akar a beavatkozással kapcsolatosan. Érdemes átfutni a Dr. Falus György weboldalán található tájékoztatókat. Bár nyilvánvaló, hogy a plasztikai sebész mindenről tájékoztatja, már az első, ingyenes konzultáció során. Javasolt a mellnagyobbítás túl kicsi, aszimmetrikus, kissé megereszkedett keblek esetén, illetve, ha egyéb korrekciók is szükségesek.

A mellnagyobbítás megoldást kínál az említett problémákra, így nem véletlen, hogy nagyon sok hölgy választása esik erre az esztétikai beavatkozásra. Természetesen, az operáció előtt szükséges néhány analízist is elvégezni, mint például a nagyrutin laborvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, mammográfia, illetve további vizsgálatokra is szükség van, ha az érintett már részt vett korábban plasztikai sebészeti beavatkozáson, valamilyen akut vagy krónikus betegségben szenved, amire rendszeresen gyógyszert szed.

Csak ezeknek az eredményeknek az ismeretében fog nekilátni a műtétnek a szakorvos. Dr. Falus György segít kiválasztani a megfelelő mellimplantátumot és minden esetben felhívja a páciens figyelmét a természetes arányokra. Rengetegen felteszik azt a kérdést is, hogy milyen kellemetlenségekkel jár a beavatkozás, fájdalmas-e és mennyi a regenerálódási idő?

Erre az a válasz, hogy az operáció altatásban történik, tehát nem érez semmit a páciens, de utána rossz, feszítő érzés keletkezik a mellekben, ami egyéntől függően, pár napig meglehetősen erős fájdalommal járhat. Ezt követően fokozatosan csökken és néhány hét, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. Akkor szűnik meg ez a tünet, amikor a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat. Az plasztikai sebész utasításait is be kell tartani, hiszen ezektől függ a zökkenőmentes felépülés. Egy ideig tartózkodni kell mindenféle fizikai megterheléstől, valamint a napozástól.