Mennyire fájdalmas a szürkehályog műtét?

Nagyon sok szembetegség létezik, egyeseket lehet kezelni szemüveggel, gyógyszerekkel, másokat kizárólag operáció által. Az utóbbi kategóriába tartozik a cataracta, másik nevén a szürkehályog, ami a szemlencse elhomályosodását jelenti. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista kihangsúlyozza, hogy a műtét teljesen fájdalommentes. A műtét előtt az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, aminek következtében a páciens nem fog érezni semmiféle fájdalmat a beavatkozás ideje alatt.

Amennyiben valakinél ezt a betegséget diagnosztizálták, nem tehet mást a látásélesség visszaszerzésének érdekében, át kell esnie a beavatkozáson. A szem fénytörésében nagyon fontos szerepet játszik a szemlencse, hiszen képessé teszi a látószerveket arra, hogy közelről és távolról is élesen láthassunk. Azonban a cataracta kialakulásának esetén a szemlencse fokozatosan homályosabbá válik, a látás pedig egyre csak romlik. A szürkehályog műtét során a műtő orvos eltávolítja az elszürkült szemlencsét, a helyére pedig speciális műlencsét ültet be.

Kifejezetten gyakori beavatkozásnak számít a cataracta operáció, évente több mint 18 milliót végeznek el belőle az orvosok. Ha Ön is elhatározta, hogy elvégezteti ezt a műtétet, akkor érdemes felkeresnie dr. Nagymihály Attila szemész szakorvost, szürkehályog specialistát, aki már eddig több mint 10 000 szemlencseműtétet végzett el, tehát nagy tapasztalattal rendelkezik.

Szakmai tudásának, illetve a felhasznált minőségi és korszerű technológiának köszönhetően, a beavatkozás utáni regenerálódás gyors, ráadásul a kockázatok is minimálisak. Természetesen, a megfelelő műlencse kiválasztásában is segít a szakember. A trifokális lencse beültetésének eredményeképpen sem távolra, sem középtávolságra vagy közelre való tökéletes látáshoz nem kell többé szemüveget hordania a páciensnek. Az optikai eredmény végleges, a beavatkozást követően évekkel sem változik a fénytörési hiba, sem a látás, nem romlik a szem. Életünk végéig tartó megoldást nyújt a cataracta műtét, tehát nem érdemes halogatnunk az elvégzését.