Az élet minden területén fontos a változatosság, hogy valami újat vigyünk a mindennapjainkba. Így van ez a konyhában is, a sütéssel, főzéssel. Szerencsére vannak merészebb, vállalkozó kedvű háziasszonyok, akik szeretnek „variálni”, folyamatosan kipróbálni valami újat, amivel meglephetik a családjukat. Alig másfél hónapja jelent meg Libor Mária Házipékek alapkönyve című műve és máris a pékek kedvence lett. Sokan készítettek már meleg finomságot a zsemle recept szerint, vagy ropogós, magos kenyeret és egyéb különlegességet, a könyvben található receptek alapján.
Aki egy kipróbált és jól bevált pogácsa, kifli, kenyér vagy zsemle receptet keres, annak a könyvtárából nem hiányozhat ez a szakácskönyv, ahol mindezek megtalálhatók egy helyen. Nagyon sokan szeretik a kelt tészták különleges, ízletes világát, számukra igazi csemege ez a könyv. Többféle kifli, kenyér és zsemle receptet is érdemes kipróbálni, majd ha már jártasabbak vagyunk a kelt tészták világában, vihetünk bele mi magunk is némi fantáziát, újítást.