Folttisztító só nem csupán mosáshoz jó

A ruhákon éktelenkedő foltok minden háziasszony életét megnehezítik. A boltokban rengeteg termék közül lehet válogatni, azonban ezek nagy része roppant káros az egészségre és a környezetre. A folttisztító só hatékony a makacs foltok ellen, de kíméletes a környezettel. Alapanyaga a nátrium perkarbonát, ami a természetben könnyen lebomlik, klór- és foszfátmentes.

A hypohoz hasonlóan működik, azonban itt nincs mérgező klór a vegyületben. A folteltávolítást és a fehérítést itt a felszabadult oxigén okozza. A folttisztító só a makacsabb foltok ellen is beválik. Alkalmazható mosáskor a színes és fehér ruháknál egyaránt, így a klóros folttisztítókkal ellentétben, ez nem teszi tönkre a színes ruhákat.

Citromsavval együtt fokozható a fehérítő tulajdonsága, akár alacsonyabb hőfokon is, de önmagában érdemesebb magasabb hőfokon mosni vele. A folttisztító só olcsó megoldás is, hiszen hosszú ideig elegendő, mivel gazdaságos. A mosás mellett, alkalmazhatjuk más takarítási területen is, például a falakon lévő penész eltávolításakor.