Irodahűtés: hogyan érdemes lehűteni több szobát?

LG légkondicionáló

A modern irodaépületek tervezésénél ma már alapkövetelmény a megfelelő szellőzés és légkondicionálás megléte. A beépített szellőztető, illetve hűtő-fűtő funkciók fokozott kényelmi feltételeket biztosítanak az ott dolgozó embereknek. A jellemzően mennyezetbe épített rendszerekről a https://klimaszakaruhaz.hu/tudnivalok/multi-split-klima weboldalon kaphat felvilágosítást.

A gyártók komplett rendszereket kínálnak, amelyek hatékonyan oldják meg, akár egyszerre több helyiség klímatizálását is. A multi split klíma óriási előnye, hogy csak egy nagyobb teljesítményű kültéri egységből és több beltériből áll. A https://klimaszakaruhaz.hu/tudnivalok/multi-split-klima weboldalon láthatja, milyen előnyökkel jár, ha a beltéri egységek egymástól függetlenül használhatóak egyetlen kültéri egységre szerelve. A kültéri egység teljesítménye elegendő kell legyen az összes beltéri kiszolgálásához.

Ez komoly tervezést igényel, viszont csekély beruházással jár. A https://klimaszakaruhaz.hu/tudnivalok/multi-split-klima link alatt azt is megtudhatja, hogy hány beltéri egység szerelhető egy-egy kültéri kiszolgálóhoz. A számuk függ a kültéri egység kialakításától, a csatlakozási pontok számától és a készülékek teljesítményétől. Ezért minden esetben a helyiségek méretének megfelelően kell beltéri klímát választani. Lakossági rendszerek esetében, általában maximum 5 beltéri egység csatlakoztatható 1 kültéri egységhez. A multi split rendszerek teljesítménye jellemzően 4-12 kW között mozog.

A https://klimaszakaruhaz.hu/tudnivalok/multi-split-klima oldalon megtudhatja azt is, hogy mi a multi split klíma legoptimálisabb felhasználási területe. A gyártók általában a családi házak, kisebb irodaépületek és üzletek légkondicionálását célozzák meg ezzel a lehetőséggel. A https://klimaszakaruhaz.hu/tudnivalok/multi-split-klima link alatt megtalálható az összefoglalása a rendszer előnyeinek, amelyek kiterjednek az egymástól független szabályozhatóságra, valamint a helymegtakarításra is, már ami a kültéri egységet illeti.