Itt egy részletes összefoglaló a nyugdíjbiztosítások előnyeiről

Kétséget kizáróan megéri nyugdíjbiztosítást kötni, ugyanis ismert tény, hogy az állami nyugdíjak csekély összege nem igazán biztosít méltó megélhetést az idős személyeknek. Ezt ajánlott minél előbb elvégezni annak érdekében, hogy mire szükségünk lesz rá, jelentős hozammal számolhassunk. Mindenképp érdemes átfutni a Grantis nyugdíjbiztosítás összehasonlító oldalát. Érdemes életbiztosítással kombinálni a nyugdíjcélú megtakarítást, mert ennek több előnye is van.

Először, mint jogi kategória, az életbiztosítás nem számít magánvagyonnak, ennél fogva a nyugdíjbiztosítás nem perelhető, nem végrehajtható, illetve a NAV által nem inkasszálható. Ha csupán ennyi előnye volna, már megérné. Továbbá azt is tudni kell, hogy ez nemcsak lejáratkor fizet, hanem halál vagy már 40%-os rokkantság esetén szintén. Így a nyugdíjra félretett pénzünk azonnal és illetékmentesen örökíthető, de egy esetleges rokkantság esetén is támogat bennünket anyagilag.

A harmadik előnye pedig, hogy az életbiztosítás mellé kapunk egy magasan képzett tanácsadót is, aki egészen a lejáratig törődik velünk, mindenben segít és gondoskodik arról, hogy az utolsó percig jó üzlet legyen a nyugdíjbiztosításunk. A 2014-ben született SZJA törvény kimondja, hogy a nyugdíjbiztosítások esetében megtakarított összeg 20%-a, de maximum 130 000 Ft visszaigényelhető a számlára a befizetett SZJA-ból.

Mindenki maga dönti el, hogy az államkasszában hagyja az adóját vagy minden évben félreteszi saját magának. Hosszútávon az adókedvezmény milliókat hozhat, mert arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a nyugdíjbiztosításban visszaigényelt SZJA pénzösszeg ugyanúgy hozamot termel, mint maga a biztosítás. Ennek alapvetően két típusa létezik. A hagyományos nyugdíjbiztosítás a régebbi típusú megtakarítással kombinált életbiztosítás, ami fix kamatot garantál és az efölött, a biztosító által elért többlethozam 80-100%-át is megkapjuk. Nagyobb szabadságot kapunk ahhoz, hogy beleszóljunk, ha a befektetéssel kombinált nyugdíjbiztosítást választjuk.