Jól bírja a tisztítást a zománcfesték

A mai piacon a bevonatok kínálata folyamatosan bővül és növekszik. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy új és jobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkező termékek jelennek meg. A másik ok pedig, hogy az iparágak új típusú építőanyagokat használnak, amelyekkel a régebbi bevonatok nem kompatibilisek.

A zománcfesték viszonylag nem újkeletű bevonat, mégis maradéktalanul ellátja azt a célt, amire tervezték. Ez pedig nem más, mint ellenálljon a gyakori nedves tisztításnak és a vegyszerek támadásainak. A zománcfestéket a hatékony tisztítási képessége és maró anyagokkal szembeni ellenálló képessége teszi pótolhatatlanná azokon a helyeken, ahol a higiéniát és a tisztaságot fent kell tartani. Fém- és kerámiatermékeken, szanitereken, tűzhelyeken és hűtőszekrényeken is használják.

A modern zománcfestékek nemcsak erősek és hőmérsékletnek is ellenállóak, hanem képlékenyek is. Ez lehetővé teszi a mélyebben fekvő részleteknél való alkalmazásukat. Az ilyen bevonat átlagos élettartama belső használatra 15 év, külső használatra legfeljebb 6 év.