Mikor hasznos igazán az esztrich beton?

Amikor építésre, felújításra kerül sor, akkor mindig alaposan meg kell nézni, hogy milyen anyagok használatával történik a kivitelezés. A kiváló végeredmény csak úgy biztosítható, ha olyan komponensek lesznek bevetve, amelyek hatékonysága hozza az elvártakat. Az esztrich beton számos helyzetben tud ilyen feltételt biztosítani.

Voltaképpen nem egy hagyományosan betonnak nevezett anyagról van szó, bár bizonyos feltételek között megfelelhet ennek a kritériumnak. Nem mindegy ugyanakkor, hogy cement- vagy gipszalapú. Általában akkor tud előnyös hatást elérni, amikor nincs lehetőség a megszokott módon összekeverni a cement-homok, kavics és víz komponenseket, mert azt a helyszíni feltételek gátolják.

Ilyenkor az előkevert esztrich beton egyszerűen alkalmazható. Ha gyorsan burkolható felület előállításáról van szó, akkor a csúsztatott, úsztatott vagy kötött esztrich remekül megfelel a kívánalmaknak, a gyors száradásából és megfelelő szemcseméretéből adódóan. Általában 25 kilogrammos, zsákos kiszerelésben rendelhető meg az esztrich beton, amiből több raklapnyi is kiszállítható.