Kereskedelmi klíma típusok összehasonlítása egy helyen

kereskedelmi klíma
Kereskedelmi klíma

Az üzlet- és raktárhelyiségek, illetve a különféle intézmények klimatizálása ugyanolyan fontos, akárcsak az otthonunké. Ezeknek a modern és hatékony berendezéseknek a segítségével sokkal komfortosabb környeztet teremthetünk. Ha egy helyen szeretné összehasonlítani a különféle kereskedelmi klíma típusokat, akkor egyszerűen kattintson a cascadeklima.hu linkre!

Ez alapján kiválasztható az ideális változat. Mi a lényegi különbség a kazettás, a parapetes és a légcsatornázható berendezések között? Talán az egyik jobb, mint a másik? Ezt minden esetben az adott épület és azon belül is a helyiségek kialakítása dönti el. Akadnak olyan épületek, aminek a klimatizálása egyszerűen megoldható egy multi split klímával. Sok családi háznál is elterjedt ez a változat. Viszont egy bevásárlóközpont esetében már teljesen más a helyzet. Sokkal nagyobb teljesítményű berendezésekre van szükség, amelyek hatékonyan működnek a tágas beltérben.

Ezért kiemelten fontos figyelembe venni az adott modell teljesítményét. Természetesen ezekből sem maradhatott ki a fűtő funkció, ezért a téli időszakban is előnyösen alkalmazhatóak. Így nem kell külön fűtőberendezést beszereltetni. A parapet változatok bárhová felszerelhetőek, akár utólag is. Többfokozatú ventilátorral, öndiagnosztikával, mosható levegőszűrővel és huzagolt rézcsőből készült hőcserélővel rendelkeznek.

A kezettás és légcsatornázható modelleknek külön helyet kell kialakítani a beépíthetőség érdekében. Ez az újépítésű épületek esetében általában nem jelent problémát. Sok esetben álmennyezetet használnak az utólagos telepítés esetén. Mivel ezek teljesen belesimulnak a mennyezet vagy a falak felületébe, azért rendkívül esztétikus és helytakarékos megoldást jelentenek. Hogyha az árakat nézzük, akkor sem lehet egyértelmű győztest kijelenteni, hiszen ezt is a teljesítmény és a különféle funkciók határozzák meg. Tehát közel azonos áron szerezhetünk be ugyanolyan teljesítményű parapet, légcsatornázható és kazettás klímát. Amennyiben megtörtént a választás, már csak a megfelelő szakembert kell kiválasztani a beszereléshez.