A lead generálás az ügyfélszerzés legfontosabb része

Lead generálás

Ahogyan az offline piacon sem elég csak megnyitni egy üzletet és máris sikeres lesz, hanem módot kell találni arra, hogy a kliensek megismerhessék a termékeket/szolgáltatásokat, úgy azon online kereskedelemben sem elég pusztán a webáruház létrehozása. Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy az emberek rábukkanhassanak az oldalra és például a lead generálás is nagyon fontos.

Ennek elsősorban az a célja, hogy minél több értékesítési opciót, vagyis leadet teremtsünk az ügyfeleknek. Ugyanakkor, ezek nemcsak a meglévő vevőknek szólnak, hiszen a lead generálás adja meg az alapot arra, hogy minél több potenciális vásárló lépjen be a webshopba.

Ehhez többféle technikát is lehet alkalmazni, de a legjobb eredményt együttes erővel tudják elérni. Például a PPC hirdetések olyan böngészőket vonzzanak be, akik tényleg érdeklődnek az adott téma után. Ezekért csak akkor kell fizetni, ha tényleg rájuk is kattintnak. Innen ered az elnevezés is, a Pay Per Click, vagyis a kattintás alapú promóciók.

Ez anyagi szempontból is előnyös megoldás, tehát érdemes mindenkinek alkalmazni. Továbbá ott van a keresőoptimalizálás, mint a lead generálás hatékony eszköze, hiszen az adott kulcsszavakra az emberek az első találatok között fogják megtalálni a weboldalt, ami garancia arra, hogy sokan meg fogják tekinteni és közülük egyesek ügyfelekké is válnak.

Természetesen a PPC és a SEO mit sem érnek tartalommarketing nélkül, ugyanis ha már az első pár másodpercben rossz benyomást kelt a design, a kialakítás és a feltüntetett adatok, akkor amint valaki belépett, azzal a mozdulattal ki is fog lépni. A tartalommarketing a lead generálás azon lépcsőfoka, ami arra irányul, hogy miután valaki megérkezett az oldalra, ott is maradjon.

Esetleg vegye fel a kapcsolatot a munkatársakkal, kérjen árajánlatot és látogatóból lépjen elő klienssé. Még van egy nagyon lényegi tényező, a közösségi média kampány. Hiszen manapság a közösségi oldalakon lehet elérni a legtöbb embert és valós idejű kapcsolatot is így lehet a legkönnyebben tartani velük.