Lézeres szemműtét kalauz – Budapest

Lézeres szemműtét
Lézeres szemműtét

Napjainkban rengeteg ember él szemüveggel és azoknak, akik szeretnének megszabadulni a viselése okozta nyűgtől, van erre lehetőségük egy szemészeti beavatkozás által. A lézeres szemműtét tökéletes eredményt, vagyis éleslátást hozhat, ami megadja a várva-várt szabadságot, kényelmes életet. A Budai Szemészeti Központ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) szerint egy lézeres szemműtét után a kontrollvizsgálatok elengedhetetlenek. Miután megtörtént az alkalmassági vizsgálat, a páciens készülhet a beavatkozásra. Először is ki kell választania az orvosával közösen a látásjavító eljárást.

Hogy melyik javasolt szemének adottságaihoz, a műszeres vizsgálatokon derül ki. Ha az eredmények azt mutatják, hogy mindegyik lézeres szemműtét típusra alkalmas, akkor a 4 eljárás közül választhat. Ezekről a kezelésekről minden információt megismerhet a budaiszemeszet.hu weboldalon. A Z FEMTO 7D az a lézeres szemműtét, amit nagyon sokan választanak, ha tehetik, mert ennek az esetében a legrövidebb a gyógyulási idő. A jelenleg elérhető legmodernebb lebenyes technológiát választjuk ezzel a beavatkozással.

Bármelyik kezelés mellett döntsön, tudnia kell, hogy a végeredmény tekintetében nincs különbség, az eltérés csupán a gyógyulási folyamatban van. A műtét utáni napon a páciensnek be kell fáradnia az operáló intézménybe, amikor a szemész szakorvos ellenőrzi a beavatkozás eredményét. 2 hónap után ellenőrizni szükséges a látásélességet és ha a páciensnek szüksége van szemüvegre, az orvos felírja neki.

Amennyiben minden rendben van a kontrollvizsgálatokon, azt követően már csak évente egyetlen alkalommal javasolt a szemészeti szakvizsgálat. Az operáció után, amellett, hogy kontrollvizsgálatra szükséges visszatérni a központba, be kell tartani a szakorvos utasításait. Ilyen például, hogy tartózkodjon a hajolástól, a nehezebb tárgyak emelésétől, viszont mindennapi tevékenységeit nyugodtan végezheti. Bizonyos ideig nem érheti víz a szemeket. Nyilvánvaló, hogy érdemes ezeket a tanácsokat megfogadni, hiszen csak így tarthatjuk meg a műtét eredményét.