Mire való a feketeköménymag olaj?

Néha jó egy kis változatosságot bevinni a konyhába olyan természetes készítményekkel, amelyek kiváló hatással vannak a szervezetre. Kiemelkedő a feketeköménymag olaj tápanyagprofilja, erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van.

Már a régi időkben is használták az emberek gyógyászati célokra, hiszen belsőleg és külsőleg alkalmazva, egyaránt nagyszerű hatást fejt ki. A feketeköménymag olaj erősíti az immunrendszert, segíthet csökkenteni a magas vérnyomást, enyhítheti a pollenallergiás reakciókat és az asztma tüneteit, hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez. További előnyei közé sorolják, hogy enyhítheti a gyomor- és emésztési panaszokat, tisztítja a beleket. Fogyasztható salátákban, turmixokban, de akár egyszerűen, kanállal bevéve is. Mivel prosztaglandinokat tartalmaz, ezért terhesség alatt nem szabad szedni.

A bőr szépségét fokozza a feketeköménymag olaj, kiváló eredménnyel használható különféle bőrpanaszok esetén is. Segít abban, hogy minél tovább megőrizhessük az egészségünket.