Melyek a „legjobb” lakásbiztosítások?

Hazánkban a lakások 65-70%-a biztosított, de ezt a viszonylag jó statisztikai számot, eredményt jelentősen rontja a tény, hogy a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem vagy csak részben nyújt megfelelő védelmet. Ennek elkerülésére tanácsos olyan biztosítást keresni, ami a valóságnak megfelelő védelmet adja szükség esetén. Egy online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével sokkal egyszerűbb megtalálni a számára legelőnyösebb lehetőséget. A díjszámító rendszer alkalmazásával nemcsak az ideális biztosítást találhatjuk meg,

hanem a legjobb anyagi feltételek mellett köthetőt is. Hiszen melyik a legjobb lakásbiztosítás? Természetesen az, amelyik olyan károk esetén fizet, amelyek valójában megtörténhetnek. Nos, az online lakásbiztosítás kalkulátor, amit a biztoshely.hu weboldalon találunk meg, 12 biztosítói ajánlatot sorakoztat fel. Ily módon közvetlen szerepet játszik abban, hogy a legoptimálisabb lehetőséget tudjuk kiválasztani. Így rengeteg időt nyerünk, hiszen nem kell minden biztosító honlapját külön-külön átnéznünk.

A portálon megtudhatjuk, hogy egy megbízható lakásbiztosítás milyen elemeket tartalmaz, milyen kiegészítő termékek és fedezetek választhatóak mellé. Továbbá, az is fontos információ, hogy a már meglévő lakásbiztosítás szerződésünket évente egy alkalommal, az évforduló közeledésével le is válthatjuk vagy átköthetjük a szerződésünket másik biztosítóhoz. A váltás tudnivalóiról is tájékozódhatunk a weboldalon.

Amint a kalkulátor használata után eldöntöttük, hogy melyik lakásbiztosítás lesz számunkra ideális, a weboldalon azonnal megköthetjük a szerződést. Ez a folyamat nem tart tovább 10 percnél, ezután csak a rendszer által megküldött alkuszi megbízás aláírására és visszaküldésére van szükség. Ha ez megérkezik a szakértőkhöz, akkor ők megkötik az új biztosítást, felmondják az ügyfél meglévő szerződését, illetve továbbítják a teljes anyagot az új biztosító felé. Mindez ingyenes ügyintézéssel történik, de tanácsért vagy segítségért is fordulhatunk a szakértőkhöz.