Mikor kötelező az ablak légbeeresztő?

Ablak légbeeresztő

Sokan döntenek kimondottan azért műanyag nyílászárók mellett, mert azok szinte teljesen légmentesen lezárják a belső tereket, és nem hagyják kiszökni a meleget. Ennek azonban meglehet az árnyoldala is egyben, hiszen páralecsapódás alakulhat ki, ami elősegíti a gombák, baktériumok gyors elszaporodását. Ilyenkor jól jöhet az ablak légbeeresztő felszerelése, aminek hála, megindul egy áramlás és mérséklődik, megszűnik a probléma.

Nyílt égésterű gázkészülékek esetében nem ritka, hogy a hatóságok kötelezik a lakókat az ablak légbeeresztő felhelyezésére, hogy ezzel megakadályozzák a tökéletlen égésből felszabadult gázok felgyülemlését a belterekben. Nem mindegy ugyanakkor, hogy melyik ok miatt kerül otthonunkban elhelyezésre az ablak légbeeresztő.

A kötelezettség esetén ugyanis egy nem lezárható rendszert kell használni, míg a másik esetben alkalmazható tetszőlegesen nyitható és zárható ablak légbeeresztő. Bármelyik esetről is legyen szó, az ablakdoktor.hu szakemberei állnak a rendelkezésünkre. Bízzuk profikra a munkát minden alkalommal!