Módszerek a párkapcsolatok építésére

párkapcsolat
A párkapcsolat építése

Együtt élnek, szeretik egymást és azt akarják, hogy ez örökké tartson! Lehetséges olyan élénken megőrizni a párkapcsolat esszenciáját, mint a randevú első napjain? Sajnos senki sem garantálja az örök szerelmet. Az érzés, hogy találkoztunk valakivel, aki végtelenül értékes a számunkra és aki mellett megtaláltuk önmagunkat, a személyiségünk mélységeiből fakad.

Ezt az érzést nem tudjuk „felépíteni” és akaratunkkal kontrollálni. A legnagyobb tévhit az, amikor azt hisszük, hogy a párkapcsolat véget ér, ha elmúlt a szerelem. A férfiak és a nők valójában azért szakítanak, mert elveszítenek valamit, ami nem más, mint az egymás iránti tisztelet.

Az átmenet a szerelemből a kölcsönös tiszteletbe nehéz időszak minden pár életében. A tisztelet érzése távolságot jelent és gyakran a szerelem ellentétének tekinti. Ezért ilyenkor a párkapcsolat tagjaiban felmerül a csalódás és a kétség: “vajon továbbra is együtt kell maradnunk?” Ezeket azonban többféle módon is le lehet győzni és új életet kezdeni a szeretett személlyel.