Monokristályos napelem otthonra

Napelem
Napelem

Mivel a napenergia ingyenes, érdemes felhasználni azt a nagy mennyiséget, ami a Földre érkezik. A napelem képezi az egyik leggyakrabban használt berendezést, a napkollektorok mellett, amely segítségével kihasználható a Napból érkező energia. Több típust is elkülöníthetünk. A monokristályos napelem a leghatékonyabbnak minősül ár-érték arányban. A hatásfoka 18 és 25 százalék közé tájolható, ám ez függ a környezeti viszonyoktól is.

A polikristályos napelem szilíciumból készül, míg a Gallium Arzenid prémium kategóriának számít és az űrkutatásban alkalmazzák. A hatásfok akár a 40 százalékot is elérheti. Aki tehát a saját otthona energia ellátását szeretné olcsón és környezetbarát módon elérni, annak a monokristályos napelem jelenti a megfelelő választást.

A hatásfok növelésére számos opciót dolgoztak ki, ám ez egy külön, összetett technológiát igényel. Aki szeretne többet megtudni a napelem típusokról, esetleg a hatásfok érdekli, bátran vegye fel a kapcsolatot a weboldallal, ahol a szakértők is a rendelkezésére állnak!