Öntözőrendszer kerti szivattyúval

A kert karbantartása az öntözéssel kezdődik. Ha ez nem valósul meg a megfelelő formában, akkor búcsút inthetünk a gyönyörű pázsitnak és a szépséges növényeknek. A kisebb és nagyobb területek öntözése szempontjából érdemes a kerti szivattyú használata. Csupán nem mindegy, hogy milyen teljesítményű modellre esik a választásunk.

A maximális hatékonyság érdekében, érdemes kiépíteni egy öntöző vagy egy csepegtető rendszert. Persze slaggal is fellocsolhatjuk a kertet, viszont ezzel nem garantálható az egyenletes vízelosztás.

Ebből következik, hogy elég sok vizet elpazarolhatunk, hogyha ezt a módszert választjuk. A kerti szivattyú alkalmazása az öntöző rendszerek esetében sokkal kifinomultabb és gazdaságosabb megoldás.

Egy kis plusz befektetéssel teljesen automatizált rendszert hozhatunk létre. Így mi magunk állíthatjuk be az öntözés időpontját és időtartamát. Ezáltal a kerti szivattyú a távollétünkben is ellátja majd a feladatát. A hatalmas kínálatnak köszönhetően, a kerti szivattyúk tucatjai közül válogathatunk.