Puffer tartállyal kiegészített vegyes tüzelésű kazán

Vegyestüzelésű kazán
Vegyestüzelésű kazán

Ha sikerül annyi pénzt megspórolni, hogy egy új otthont építessünk az igényeinknek megfelelően, akkor számos kihívás elé fogunk kerülni. Nemcsak a szobák száma, az alapanyag előteremtésének költsége lesz az, amivel találkozni fogunk, hanem még olyan apróságok is, akár a fűtésrendszer kiépítése. Vajon milyen készülékkel történjen meg a melegítés? Legyen teljesen elektromos a rendszer vagy egy vegyestüzelésű kazán feleljen a kellő hő megteremtéséért?

Ezek olyan kérdések, amelyekre megfontolt választ kell adni. Amennyiben olyan vidéken élünk, ahol elég jó árban kapható tüzelő, akkor megéri inkább ezt a kialakítást választanunk. Igaz, hogy a vegyestüzelésű kazán az erdők kivágásához járul hozzá, bizonyos mértékben, de most ne menjünk bele szemantikai vitákba! A környezetvédők és politikusok nagyon szívesen érvelnek a hagyományos tüzelés ellen, amikor érdekeik úgy kívánják, de az igazság abban van, hogy az erdőt, amit kivágnak erre a célra, vissza is lehetne telepíteni, csak ez minimális befektetéssel járna és jobb azt az összeget inkább másra költeni.

A vegyestüzelésű kazán fenntartása módfelett egyszerű feladat. Nem csak tüzelőről van szó, hanem a karbantartási költségekről. A modern készülék nagyon ellenálló és ezért nem igényel sok törődést. 6 milliméter vastag, minősített kazánacélból készül és 5 év garanciát is adhatnak rá. Ebből látható, hogy a vegyestüzelésű kazán egy remek befektetésnek számít. A mérnökök megtettek mindent a kialakítás szempontjából, hogy az minél inkább optimalizálni tudja a tüzelő felhasználását. 2 szellőzőnyílással rendelkezik, így a bejutó oxigén egyenletes égést eredményez, aminek hála több energia szabadul fel.

Ezt a nagy mennyiséget egy puffer tartályban jól el lehet raktározni és ezzel egyenletes hőmérsékletet biztosítani az egész lakásban. A vegyestüzelésű kazán hosszú távú befektetésnek minősül, ezért ne várjuk gyors megtérülését. Ugyanakkor pár szezon alatt lassan visszahozza az árát. Tudjunk meg a készülékekről minél többet és rendeljük meg azt a típust, amelyik leginkább elnyeri a tetszésünket.