Tíz évre szóló energia tanusítvány

Tíz évre szóló energia tanusítvány
Tíz évre szóló energia tanusítvány

Magyarországon, a jelenleg is hatályos jogszabályok értelmében, 2012 óta kötelező minden áruba bocsátott új- és régi építésű ingatlanra megcsináltatni a lakás zöldkártyát.

Ez utóbbi szakdokumentáció energia tanusítvány néven is ismeretes és azt a célt hivatott szolgálni, hogy egy átfogó tájékoztatást nyújtson a lakásvásárlók számára az adott lakás- vagy épület energetikai állapotáról, valamint hogy mit kell és mit érdemes felújítani benne a jövőben.

Az energia tanusítvány ára leginkább az adott ingatlan méretétől függ, de az is egy költségeket befolyásoló tényező, hogy lakásról vagy pedig családi házról van-e szó. Az Ecoteam esetében még az sem elhanyagolható, hogy vidéki vagy budapesti házat kell felmérni, mert a fővárosi lakások esetében valamelyest kisebb kiadásokkal lehet számolni. A felmérés után akár már egy nappal elkészülhet az energia tanusítvány, amely minden esetben tíz évig lesz érvényes. Amennyiben valaki ingatlant árul, mindenképpen végeztessen el egy ilyen felmérést, mert törvény írja elő.