Az önfelszívó szivattyú kiváló locsoláshoz

A szivattyuwebaruhaz.hu webshopban gyakorlatilag mindenféle területen alkalmazható és igen sokféle kialakítású, funkciójú pumpa áll az érdeklődők rendelkezésére, akárcsak az ezekkel kompatibilis alkatrészek és kellékek. Az egyik leginkább népszerű darab az önfelszívó szivattyú, ami igen egyszerűen telepíthető és használható.

Egyetlen hátránya ezeknek az önfelszívó szivattyú típusoknak, hogy legfeljebb 9 méteres felszívásig alkalmazható. Ásott kutak esetében ez általában elegendő, úgyhogy ezeknél a vízforrásoknál igen jól működtethető. A búvárszivattyú mélyebbről is felhozza a vizet, de nem tűri a homokot és a magas gáztartalmú vizet, ebben a tekintetben az önfelszívók előnyösebbek.

További pozitív oldaluk a gazdaságos javítás. Meghibásodás esetén, az egyszerű szerkezetének köszönhetően, könnyen megoldható a probléma. A felszínre kell telepíteni és fontos szem előtt tartani, hogy nem járhat szárazon. Az önfelszívó szivattyú alkalmazható locsolásra, de akár a háztartások vízellátásának kiépítésére is.